Gaileņu zupa ar dārzeņiem un rīsiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • gailenes,
  • kartupeļi,
  • burkāni,
  • sīpols,
  • rīsi,
  • sakņu vai gaļas buljons,
  • sviests apcepšanai,
  • sāls, pipari,
  • zaļumi – pētersīļu lapiņas, lociņi.

Gatavošana:

1

Atsevišķi novāra rīsus. Pa to laiku gailenes, kartupeļus, burkānus, sīpolu notīra un sagriež. Sasmalcina pētersīļus un lociņus.

2

Verdošā sakņu vai gaļas buljonā vispirms liek vārīties burkānus, pēc brītiņa pievieno kartupeļus.

3

Sīpolus un gailenes apcep sviestā uz pannas.

4

Kad saknes tikpat kā gatavas, zupai pievieno rīsus un sēnes ar sīpoliem, piemet sāli, piparus, pētersīļu lapiņas, uzvāra un īsu brīdi pakarsē.

5

Pasniedz pārkaisot ar lociņiem un, ja vēlas, arī ar skābu krējumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...