Ļoti gards rudens ražas laika sautējums. Lieliska ģimenes maltīte, kas būs gana sātīga gan veģetārā veidā, gan pēc saviem ieskatiem pievienojot gaļu.
Nepieciešams:
Sviesta pupiņām nogriež galus, sagriež gabaliņos, atsevišķi novāra pavisam vieglā sālsūdeni pusmīkstas un nokāš, ūdeni saglabājot.
Kartupeļus un burkānus nomizo, sagriež kubiņos. Papriku, nomazgā, izņem sēkloti un arī sasmalcina kubiņos. Sīpolus nomizo un smalki sagriež.
Palielā pannā ar biezu dibenu sakarsē taukvielas – var, protams, izmantot eļļu, bet ar sviesta piedevu vai cūku taukos sanāk garšīgāk. Sīpolus apcep caurspīdīgus, tad pievieno un apcep arī burkānus. Liek klāt kartupeļus, papriku, zirņus, izvēlētās garšvielas un pārlej ar divām glāzēm šķidruma – ņem pupiņu novārījumu, kuru pēc vajadzības papildina ar karstu ūdeni. Uzliek vāku un sautē apmēram pusstundu.
Tad pievieno konservēto kukurūzu un novārītās sviesta pupiņas un sautē vēl kādas 5 minūtes. Pirms noņemšanas no pavarda caur ķiploku spiedi piespiež ķiploka daiviņu, izmaisa, uzvāra un ņem nost. Ja vēlas, kopā ar ķiploku var pievienot arī 2–3 ēdamkarotes skābā krējuma vai tomātu mērci.