Garneļu un dārzeņu biezzupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 iepakojums saldētu garneļu (500 g),
  • 100 g sviesta,
  • 3–4 ķiploku daiviņas,
  • 2 sīpoli,
  • 1–2 burkāni,
  • 1–2 seleriju kāti,
  • 1 litrs dārzeņu buljona vai ūdens,
  • 1–2 ēdamkarotes tomātu pastas,
  • nedaudz citrona sulas,
  • 200 ml saldā krējuma,
  • sāls un baltie pipari,
  • pasniegšanai – zaļumi, citrona šķēlīte.

Gatavošana:

1

Ja garneles nav tīrītas, tās notīra un nosusina uz papīra dvieļa. Ķiploku daiviņas nomizo un sakapā sīkos gabaliņos.

2

Uz vidējas uguns uzkarsētā pannā liek nedaudz vairāk par pusi no paredzētā sviesta daudzuma un pagaida, kamēr tas izkūst. Tad tajā 2 minūtes, nepārtraukti maisot, apcep ķiploka gabaliņus. Pēc tam liek uz pannas garneles un uz vidējas uguns cep, laiku pa laikam apgrozot, apmēram 3–4 minūtes. Gatavās garneles noliek sāņus.

3

Burkānus, sīpolus, seleriju kātus nomizo un sagriež gabalos.

4

Katlā ieliek atlikušo sviestu un uzkarsē, tur apmainot apcep sīpolus, burkānus un seleriju kātus. Pielej karstu buljonu vai ūdeni, uzvāra un tad uz mazas uguns vāra minūtes 20–25, kamēr saknes mīkstas. Vārīšanas vidū pievieno tomātu pastu.

5

Gatavajai dārzeņu zupai pievieno garneles, dažas no tām atstājot pasniegšanai, un visu pārējo katlā sablenderē. Pielej saldo krējumu, citronu sulu, piemet sāli, piparus, izmaisa, liek atkal uz uguns, uzvāra un ņem nost no pavarda.

6

Pasniedzot zupu pārkaisa ar zaļumiem. Atlikušās ceptās garneles var ievietot šķīvī, bet var arī ielikt nelielā trauciņā kopā ar citrona šķēli.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Biezzupas, krēmzupas, Zivju un jūras produktu

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...