Brokoļu salāti ar bekonu
Nepieciešams
neliels brokolis
dažas bekona šķēles
1...
Nepieciešams:
Nelielā bļodā sajauc olīveļļu ar brūno cukuru, sāli un ar dakšiņu samaisa. Pievieno pārējās garšvielas un samaisa.
Ķirbi kārtīgi nomazgā, sagriež šķēlēs, izgrebjot sēklas, bet mizu atstājot.
Ķirbju šķēles liek lielā bļodā, pārlej ar mērci un kārtīgi apviļā. Bļodai pārklāj foliju un liek ledusskapī uz 20 minūtēm ievilkties.
Izkārto ķirbju šķēles un cepamās pannas, kur izklāts cepampapīrs, aplej ar pārpalikušo mērci.
Cep aptuveni 25 minūtes 180 °C temperatūrā, līdz ķirbis kļuvis mīksts. Šādi ceptam ķirbim garda būs arī miza, bet ja negribas to ēst, varēs viegli nolobīt no mīkstuma.