Garšaugu eļļā ceptas ķirbju šķēles Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 g sulīga ķirbja,
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura,
  • 1 tējkarote sāls,
  • pa šķipsnai kaltēta oregano, kaltēta bazilika un rozmarīna vai timiāna.

Gatavošana:

1

Nelielā bļodā sajauc olīveļļu ar brūno cukuru, sāli un ar dakšiņu samaisa. Pievieno pārējās garšvielas un samaisa.

2

Ķirbi kārtīgi nomazgā, sagriež šķēlēs, izgrebjot sēklas, bet mizu atstājot.

3

Ķirbju šķēles liek lielā bļodā, pārlej ar mērci un kārtīgi apviļā. Bļodai pārklāj foliju un liek ledusskapī uz 20 minūtēm ievilkties.

4

Izkārto ķirbju šķēles un cepamās pannas, kur izklāts cepampapīrs, aplej ar pārpalikušo mērci.

5

Cep aptuveni 25 minūtes 180 °C temperatūrā, līdz ķirbis kļuvis mīksts. Šādi ceptam ķirbim garda būs arī miza, bet ja negribas to ēst, varēs viegli nolobīt no mīkstuma.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Veģetāri

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...