Kas gan būtu silta pavasara vai vasaras diena bez gaspačo? Tie, kas skeptiski raugās šīs zupas virzienā, velti, jo prasmīgi pagatavota, ar īstajām sastāvdaļām, būs vairāk kā sablendēti dārzeņi.
Nepieciešams:
Tomātus var mizot, var nemizot – kā katrs vēlas. Tos sagriež mazos gabaliņos un liek lielā bļodā vai katlā.
Gurķi nomizo un iztīra no sēkliņām, sagriež gabaliņos, pievieno tomātiem.
Sarkano sīpolu, seleriju kātus, zaļumus un ķiploka daivas smalki sakapā, ieliek lielā traukā. un sablendē ar rokas blenderi (ja tāda nav, blendē krūzes blenderī vai virtuves kombainā). Ja nevēlaties zupu viendabīgi krēmīgu, pusi no sastāvdaļām atstājiet malā un neblendējiet, bet pievienojiet beigās.
Smalki sagriež avokado, to un atlikušās sastāvdaļas pievieno sablendētajai masai, rūpīgi samaisa, pēc garšas vēl pieliek garšvielas un novieto ledusskapī atdzesēties. Ja vēlas, īsi pirms pasniegšanas zupai var pievienot ledus gabaliņus, tad tā būs vēsāka.