Šādi gatavoti gurķi ilgai uzglabāšanai nav paredzēti, bet nekas jau nepaliek pāri! Ja gurķus gatavo vakarpusē, tie savus baudītājus ar lielisku garšu priecēs nākamās dienas pusdienlaikā.
Nepieciešams:
Gurķīšus rūpīgi nomazgā, nogriež tiem abus galiņus.
Notīra ķiploku galviņas – daiviņas sagriež šķēlītēs. Sasmalcina dilles.
Traukā, kur paredzēts gurķus sālīt, neskopojoties liek upeņu, mārrutku vai ķiršu lapas, pievieno ķiplokus, dilles un izkārto gurķus.
Ja trauks ir gana liels un sālīšanai paredzēto gurķu daudz, izveido vēl vienu kārtu zaļumu, ķiploku un gurķu.
Atsevišķā traukā samaisa minerālūdeni un sāli – 1 litram gāzēta minerālūdens pievieno 3–4 ēdamkarotes rupjās galda sāls. Ja grib, lai gurķīši būtu pikantāki, uz vienu litru minerālūdens var pievienot pāris pilienu «Tabasco» mērces. Minerālūdens un sāls maisījumu pārlej gurķiem, lai gurķi būtu pilnībā pārklāti.