Granātābolu ievārījums Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2,5 kg granātābolu,
  • 600 g cukura,
  • 1 citrona sula.

Gatavošana:

1

No viena granātābola izņem sēklas, no pārējiem izspiež sulu. Ja lieto sulu spiedi, tad sēklas un membrānas izspiestajam šķidrumam var dot rūgtu piegaršu. Lai no tā izvairītos, granātābolu ieliek lielākā bļodā, kuru ievieto izlietnē (lai sulai šļakstoties būtu vieglāk notīrīt traipus), pārgriež uz pusēm, ņem vienu pusi un ar vienu roku spaida mizu, pavēršot griezuma vietu pret bļodas dibenu, bet ar otru darbojas no apakšas, tā iegūstot pēc iespējas vairāk sulas. Vajadzētu sanākt 600–700 ml.

2

Sulu ielej katlā, pieliek cukuru un uz mērenas uguns karsē, bieži apmaisot, līdz cukurs izkusis. Turpina vārīt uz mērenas uguns 30 minūtes, nosmeļot putas.

3

Tad pievieno granātābolu sēklas un citronu sulu un vāra vēl 10 minūtes. Gatavību pārbauda, pilinot ievārījuma pili uz vēsa slīpa šķīvja – ja tas netek, ievārījums ir gatavs. Pretējā gadījumā turpina vārīšanu un gatavību pārbauda ik pēc 5 minūtēm.

4

Iepilda izkarsētās burciņās, atdzesē un uzglabā ledusskapī.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konservēšana