Grilēta bumbiera un kazas siera salāti Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • koriandra sēklas,
  • 3 apelsīni,
  • kanēlis,
  • kalamansi etiķis,
  • bumbieri,
  • čili pipara pākstis,
  • nedaudz olīveļļas,
  • salāti,
  • saišķis rukolas lapu,
  • mandeļu eļļa,
  • kazas siers,
  • sauja sezama sēklu. 

Gatavošana:

1

Sagatavo mērci – piestā saberž koriandru, no apelsīniem izspiež sulu. Tai pievieno kalamansi etiķi, saberzto koriandru un mazliet kanēļa.

2

Bumbierus nomizo, sagriež biezās daivās. Čili sakapā. Bumbieru daivas bagātīgi ierīvē ar kanēli un sakapāto čili (ja ir vēlēšanās, var pievienot arī rīvētu ingveru).

3

Bumbieru daivas liek uz grila (vai pannas) un apgrilē, tad pārlej ar iepriekš sagatavoto mērci un nedaudz pasutina tajā.

4

Uz lēzena šķīvja kārto ar olīveļļu aplaistītas salātu lapas un rukolu. Tām virsū liek bumbiera daivas, visu pārlej ar siltu mērci un mazliet mandeļu eļļas. Virsū kārto kazas siera šķēles un pārkaisa ar sezama sēklām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Siltie, Dārzeņu salāti, Veģetāri

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...