Vīnogu un kāpostu salāti
Nepieciešams:
Puse neliela galviņkāposta,
2 gab. nelieli...
Nepieciešams:
Sagatavo mērci – piestā saberž koriandru, no apelsīniem izspiež sulu. Tai pievieno kalamansi etiķi, saberzto koriandru un mazliet kanēļa.
Bumbierus nomizo, sagriež biezās daivās. Čili sakapā. Bumbieru daivas bagātīgi ierīvē ar kanēli un sakapāto čili (ja ir vēlēšanās, var pievienot arī rīvētu ingveru).
Bumbieru daivas liek uz grila (vai pannas) un apgrilē, tad pārlej ar iepriekš sagatavoto mērci un nedaudz pasutina tajā.
Uz lēzena šķīvja kārto ar olīveļļu aplaistītas salātu lapas un rukolu. Tām virsū liek bumbiera daivas, visu pārlej ar siltu mērci un mazliet mandeļu eļļas. Virsū kārto kazas siera šķēles un pārkaisa ar sezama sēklām.