Grilēta jūras karūsa   Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Armands Avens
Vērtējums:

Ilgi gatavot? Stundām marinēt? Nē! Šoreiz ātrā recepte – pāris minūtes, un zivs jau cepas uz grila! Šī elementārā marināde noder jebkuras «baltās» zivs pagatavošanai, tomēr ir ieteicama tieši jūras karūsa, jo tai ir ļoti maz asaku.

Nepieciešams

(vienam grilam):

  • 3 jūras karūsas,
  • 2 karotes vasabi pulvera,
  • 1 karote brūnā cukura,
  • nedaudz tumšās sojas mērces,
  • daži melnie piparu graudi,
  • salātu lapas un dilles.

 

Gatavošana:

1

Iejaucam marinādi – samaisām vasabi pulveri ar brūno cukuru, piemetam svaigi stampātus melnos piparus, pielejam šļuka sojas un mazliet ūdens. Šī marināde izceļas ar trim pamatgaršām: vasabi piedos labi jūtamu asumu, brūnais cukurs, cepoties un mazliet piedegot, izstrāvos «cukurniedru aromu», bet soja rūpēsies par krāsu un sāļumu. Sāli principā nevajag – sojas mērce jau ir pietiekoši sāļa, taču, ja kādam nepietiek, tad var piemest. Citronu šoreiz neliekam – te skābums nav vajadzīgs, jo galveno lomu spēlē vasabi asums.

2

Ķeramies pie zivīm – vēderu vaļā, ķidas laukā un izraujam žaunas! Jūras karūsa ir laba ar to, ka tai nevajag kasīt zvīņas. Notīrītās zivis visriņķī un apkārt iesmērējam ar marinādi.

3

Sagatavojam grilu: ņemam grilēšanai paredzētas ogles, degšķidrumu – un liekam klāt sērkociņu. Pēc tam pagaidām 15 minūtes, lai iekuras.

4

Pirms zivju likšanas cepties, tās apsmērējam ar eļļu, lai neliptu pie grila restītēm. Uzliekam vāku un cepam 10 minūtes, tad apgriežam uz otru pusi un cepam vēl 10 minūtes. Gatavošanas ilgums, protams, ir atkarīgs no zivju izmēra, bet parasti ar kādām 20 minūtēm pietiek.

5

Liekam zivis galdā! Tās ir aromātiska un izteikti «asas»

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni, Grillējam, Pikniks

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...