Iedomājoties vien par sulīgiem, labi izcepties un gardā marinādē ievilkušamies vistas spārniņiem, mutē saskrien siekalas. Vasara ir īstais laiks, kad baudīt grilēšanas priekus, un nav nemaz jābūt svētkiem, lai atrastu iemeslu izmēģināt šo gaužām vienkāršo, bet allaž gardo recepti.
Nepieciešams:
Bļodā liek caur ķiploku spiedi izspiestus vai smalkos gabaliņos sagrieztus ķiplokus. Pievieno sojas mērci, medu, ingveru un citronu sulu, ar dakšiņu rūpīgi samaisa, lai izveidojas viendabīga marināde.
Lielā bļodā vai uz cepamās plāts izkārto vistas spārniņus, pārlej ar marinādi un atstāj zem vāka vai zem pārtikas plēves ievilkties vismaz uz divām trim stundām, bet vislabāk uz nakti, tad garša būs izteiktāka.
Iemarinētos vistas spārniņus var cept uz grila restēm, bet tikpat labi ātrā versijā tos var izcept uz pannas vai cepeškrāsnī grila režīmā.