Grūbas ar diļļu pesto un piedevām Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Linda Tellgrena
Vērtējums:

Ļoti sātīgs ēdiens, kuru arī viegli uzsildīt. Tikai pesto tādā gadījumā pievieno pēc sildīšanas.

Nepieciešams:

  • 150 g grūbu,
  • mazs saišķītis diļļu,
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 1 ēdamkarote mandeļu miltu vai ciedru riekstu,
  • puse ķiploka daiviņas,
  • sāls pēc garšas,
  • 200 g šampinjonu, notīrītu un sagrieztu šķēlītēs,
  • 200 g sviesta pupiņas, sagrieztas gabaliņos,
  • eļļa cepšanai.


Varianti:

  • Šampinjonu vietā lieliski garšos gailenes.
  • Sviesta pupiņas var aizstāt ar zaļajām pākšu pupiņām, blanšētām cukurzirņu pākstīm, zaļajiem zirnīšiem, blanšētiem sparģeļiem.
  • Grūbu vietā var izmantot apaļos vai pilngraudu rīsus.
  • Pesto gatavošanai derēs arī pētersīļi.

Gatavošana:

1

Grūbas iemērc aukstā ūdenī vismaz uz 2 stundām. Noskalo un liek vārīties aukstā ūdenī. Vāra, kamēr mīkstas. Beigās var atstāt vāku, lai grūbas katliņā vēl uzbriest.

2

Gatavo diļļu pesto, liekot blenderī dilles, olīveļļu, mandeļu miltus vai ciedru riekstus, ķiploku un pievienojot šķipsniņu sāls. Sablendē viendabīgā masā.

3

Sviesta pupiņas liek vārīties vārošā ūdenī. Vāra aptuveni 3–5 minūtes, vārīšanas ilgums atkarīgs no tā, cik mīkstas pupiņas vēlas.

4

Uzkarsētā eļļā uz pannas apcep šampinjonus. pievieno nedaudz sāls.

5

Siltās grūbās iemaisa karoti diļļu pesto, pievieno šampinjonus un pupiņas. Virsū uzliek vēl nedaudz diļļu pesto.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Veģetāri

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...