Gruboto ar ķirbi un zaļajiem zirnīšiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Teju katrs ir izmēģinājis pagatavot vai vismaz nobaudīt risoto, bet vai visi ir mēģinājuši gruboto? Varētu domāt, ka šis ēdiens ir pārāk ekskluzīvs, taču tā ir tikai latviskota un nebūt ne slikta variācija slavenajam itāliešu risoto. Šajā receptē vislabāk izmantot grūbas, kas iepriekš stundu vai divas mērcētas ūdenī, taču derēs arī nemērcētas – tādā gadījumā tās būs kraukšķīgākas, gluži kā tas pienākas risoto.

Nepieciešams:

  • 300 g grūbu,
  • 1 vidēji liels sīpols,
  • eļļa cepšanai,
  • 500 ml buljona (dārzeņu vai vistas),
  • 300 g ķirbja,
  • 200 g saldētu zaļo zirnīšu,
  • 200 ml saldā krājuma,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • cietais siers pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Uz atsevišķas sakarsētas pannas eļļā apcep smalkos gabaliņos sagrieztu ķirbi un zaļos zirnīšus, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti. Tad tos noliek malā.

2

Sīpolu smalki sagriež un dziļā pannā iepriekš sakarsētā eļļā uz nelielas uguns apcep, ik pa brīdim apmaisot, lai tie nevis paliek brūni, bet gan izcepas caurspīdīgi.

3

Pannai ar sīpoliem pievieno grūbas un maisot tās cep uz vidējas liesmas aptuveni piecas minūtes, līdz grūbas ir viegli apgrauzdējušās un sākušas izdalīt aromātu.

4

Tad pannai pievieno divus kausus karsta buljona un ļauj tam karsēties, līdz viss šķidrums uzsūcies. Grūbas ik pa laikam apmaisa, lai mitrums tajās uzsūktos vienmērīgi. Kad buljons iesūcies, pievieno vēl divus trīs kausus buljona un turpina to pašu – apmaisa un ļauj grūbām uzsūkt mitrumu. Atkārto procesu, līdz viss buljons iztērēts un grūbas šķiet gandrīz gatavas.

5

Pievieno grūbām iepriekš apceptos dārzeņus un sautē aptuveni 2 minūtes. Pielej saldo krējumu un, lēnām maisot, ļauj daļai iesūkties putraimos. Pievieno sāli, piparus pēc garšas, pārkaisa ar smalki sarīvētu cieto sieru un ļauj visam zem vāka un mazas liesmas gatavoties aptuveni minūti.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Veģetāri