Grūbu salāti ar dārzeņiem un āboliem   Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Grūbas, manuprāt, ir mazliet novārtā atstāts produkts, kaut gan pēdējā laikā kļūst arvien populārākas. Tās var izmantot ne tikai vienkārši putrās, bet arī gatavojot risoto vai kā šajā gadījumā – salātos. Tādi salāti ir sātīgi un var aizstāt kārtīgu ēdienreizi.

 

Nepieciešams:

  • 150 g grūbu,
  • 200 g ķiršu tomātu,
  • 2 svaigi vidēja lieluma gurķi,
  • 100 g fetaki siera,
  • liela sauja spinātu.

Mērcei:

  • sula no puscitrona,
  • 50 ml olīveļļas,
  • 1 tējkarote kļavu sīrupa,
  • sāls un pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Vispirms iemērc grūbas un atstāj uz nakti, lai ātrāk izvārītos. Pēc mērcēšanas nolej ūdeni un kārtīgi noskalo, tad liek vārīties sālsūdenī.

2

Kamēr grūbas vārās (ja vien tas nav izdarīts iepriekšējā dienā), sagriež gurķus un tomātus nelielos gabaliņos.

3

Kad grūbas gatavas, tās noliek malā atdzesēties. Kad ir gandrīz atdzinušas, tām pievieno gurķus un mērci. Visu kārtīgi izmaisa. Pieliek spinātus un viegli iecilā. Liek porcijās un pārkaisa ar fetaki sieru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Dārzeņu salāti, Veģetāri, Ziemassvētki

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...