Vīnogu un kāpostu salāti
Nepieciešams:
Puse neliela galviņkāposta,
2 gab. nelieli...
Grūbas, manuprāt, ir mazliet novārtā atstāts produkts, kaut gan pēdējā laikā kļūst arvien populārākas. Tās var izmantot ne tikai vienkārši putrās, bet arī gatavojot risoto vai kā šajā gadījumā – salātos. Tādi salāti ir sātīgi un var aizstāt kārtīgu ēdienreizi.
Nepieciešams:
Mērcei:
Vispirms iemērc grūbas un atstāj uz nakti, lai ātrāk izvārītos. Pēc mērcēšanas nolej ūdeni un kārtīgi noskalo, tad liek vārīties sālsūdenī.
Kamēr grūbas vārās (ja vien tas nav izdarīts iepriekšējā dienā), sagriež gurķus un tomātus nelielos gabaliņos.
Kad grūbas gatavas, tās noliek malā atdzesēties. Kad ir gandrīz atdzinušas, tām pievieno gurķus un mērci. Visu kārtīgi izmaisa. Pieliek spinātus un viegli iecilā. Liek porcijās un pārkaisa ar fetaki sieru.