Grūbu un tomātu sautējums Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Ja vēlas, lai ēdiens būtu ļoti ātri gatavs, tad noteikti grūbas pirms gatavošanas vismaz pāris stundas izmērcē (vai var atstāt pa nakti).

Nepieciešams:

  • 250 g grūbu,
  • olīveļļa cepšanai,
  • 1 vidējs sīpols,
  • 1 vidējs burkāns,
  • 2 lielas ķiploku daiviņas,
  • 800 g tomātu – gabaliņos, savā sulā (lielā kārba),
  • 300–500 ml teļa vai liellopa gaļas buljona (var lietot arī dārzeņu buljonu),
  • sauja svaigu pētersīļu,
  • sauja svaiga bazilika,
  • 1 tējkarote kaltēta timiāna,
  • 70–100 g smalki sarīvēta parmezāna,
  • sāls, pipari – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Grūbas nomazgā un liek mērcēties vismaz uz pāris stundām.

2

Katlā nelielā eļļas daudzumā apcep smalki sagrieztu sīpolu, kamēr tā gabaliņi kļūst caurspīdīgi. Pieliek uz rupjas rīves sarīvētu burkānu, smalki sagrieztus ķiplokus, tomātus, pielej buljonu un liek klāt kārtīgi noskalotas un izmērcētas grūbas. Kad sautējums sāk vārīties, nogriež mazāku uguni un sautē apmēram 20–30 minūtes vai kamēr grūbas ir mīkstas. Ja vārīšanās laikā liekas, ka pietrūkst šķidruma, pielej vēl karstu buljonu.

3

Kad grūbas mīkstas, pievieno smalki sagrieztus zaļumus, timiānu un sarīvēto Parmas sieru. Visu samaisa, pēc garšas pievieno sāli un piparus, izmaisa un ļauj apmēram 5–10 minūtes visam savilkties.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Veģetāri

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...