Gulašs tumšajā alū Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • ķimenes, muskatrieksts, sāls,
  • 1 ēdamkarote miltu,
  • 1–2 sīpoli,
  • 1 sarkanā paprika,
  • taukvielas cepšanai,
  • 400 g liesas teļa gaļas,
  • 1 l tumšā alus,
  • 2 tomāti,
  • 2 sālīti gurķi,
  • 1 ķiploka daiviņa,
  • sezonas zaļumi – dilles, lociņi, pētersīļu lapiņas.

 

Gatavošana:

1

Gaļu sagriež kubiņos un apcep uz pannas nelielā daudzumā sakarsētu taukvielu. Kad gaļa gatava, to pārliek katlā, aplej ar tumšo alu un uz lēnas uguns uzvāra.

2

Sagriež kubveida gabaliņos papriku, tomātus, sāļos gurķus, bet sīpolus – nedaudz rupjāk. Visu apcep uz pannas, pieliekot vienu ēdamkaroti miltu. Pēc tam pannas saturu pievieno gaļai katlā.

3

Virumam pieliek rupji sagrieztu ķiploka daivu, nedaudz ķimeņu, šķipsniņu muskatrieksta, pēc garšas sāli. Vāra, kamēr gatavs.

4

Zupu pasniedz ar smalki sagrieztiem zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Gaļas, Pamatēdieni, Gaļas ēdieni