Tomātu un ķirbju zupa
Nepieciešams:
1–1,5 l buljona,
500 g tomātu,...
Ja ir apnikusi tik ierastā aukstā biešu zupa, tad var pamēģināt ko jaunu, šajā gadījumā daudziem mazāk pazīstamu gurķu un avokado zupu. Viens no nosacījumiem, lai tā izdotos garda, ir gatavi avokado. Kā jau lielāko daļu auksto zupu arī šo pagatavot ir elementāri.
Nepieciešams:
Atstāj 1 gurķi un 1 avokado, lai pievienotu zupai vēlāk, bet otru avokado un pārējos gurķus nomizo, sagriež vidēji lielos gabalos un liek bļodā, turpat pieliek arī smalki sagrieztu puravu un caur spiedi izspiestu ķiploku.
Pievieno jogurtu, ūdeni, citrona sulu, čili pulveri un sablenderē līdz viendabīgai masai. Ja zupu vēlas šķidrāku, tad pievieno vēl ūdeni.
Tad pieliek smalki sagrieztu gurķi un avokado, samaisa un noliek atdzist vēsā vietā vismaz uz stundu.