Kāds skaists nosaukums kartupeļu ēdienam! Arī vizuāli izskatās skaists. Vai ēdienam ir kādas īpašas sastāvdaļas? Nē, tā ir kartupeļu biezputra, kurai pievienoti olu dzeltenumi, sviests, saldais krējums un garšvielas. Pēc tam tā tiek apcepta cepeškrāsnī. Diemžēl nezinu, no kurienes radies šāds nosaukums, bet varbūt tas ir tāpēc, ka šādā veidā pagatavots ēdiens izskatās elegantāks.
Nepieciešams:
Kartupeļus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos, lai ātrāk izvārās (mazliet lielākus nekā liek zupā), pievieno 1 daiviņu ķiploka, šķipsnu sāls un vāra, līdz kartupeļi mīksti.
Nolej lieko ūdeni, mazliet atdzesē un tad ar stampiņu vai speciālu kartupeļu smalcinātāju kartupeļus sasmalcina viendabīgā masā. Kamēr masa silta, pievieno sviestu un izmaisa (karstajā masā sviests pats izkusīs).
Sagatavoto masu liek konditorejas maisā ar platu uzgali un uz cepamās plāts, uz kuras ir cepamais papīrs, veido apaļas formas kūciņas. Pārslaka ar izkausēto sviestu, pārkaisa ar sieru un cep sakarsētā krāsnī 180–190 °C temperatūrā apmēram 10–15 minūtes līdz zeltainam brūnumam.
Pasniedz kā piedevu pie gaļas, vai var ēst vienkārši ar salātiem.