Paši francūži savu sīpolu zupu vienmēr bauda kopā ar grauzdiņiem un kārtīgu siera cepurīti.
Nepieciešams:
Sīpolus sagriež ļoti plānās strēmelītēs vai pusgredzenos. Katliņā ar biezu dibenu izkausē sviestu, pievieno sīpolus, sāli un uz mazas uguns, ik 15 minūtes apmaisot, sautē aptuveni trīs stundas.
Pievieno etiķi un portvīnu, visu rūpīgi izmaisa. Piemet timiānu un pielej buljonu, vēl 1 stundu turpina sautēšanu, sīpolu zupas virumu ik pa laikam apmaisot.
Bagetes šķēles apslaka ar olīveļļu un cepeškrāsnī viegli apgrauzdē, līdz katra maizes riciņa sāk brūnēt.
Sīpolu zupu salej karstumizturīgos porciju traukos, katram virsū liek bagetes šķēli, to biezā kārtā pārber ar rīvēto sieru. Traukus liek sakarsētā krāsnī (ideāli – grila režīmā) un karsē, līdz siers zeltaini izkusis. Pasniedz karstu.