Izslavētā franču sīpolu zupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Paši francūži savu sīpolu zupu vienmēr bauda kopā ar grauzdiņiem un kārtīgu siera cepurīti.

Nepieciešams:

  • 10 lieli sīpoli,
  • 200 g sviesta,
  • 2,5 l buljona,
  • 1 glāze portvīna,
  • šerija etiķis vai balzametiķis,
  • jūras sāls, melnie pipari,
  • olīveļļa, svaigs timiāns,
  • Vusteras mērce,
  • 150 g rīvēta cieta siera
  • bagete.

Gatavošana:

1

Sīpolus sagriež ļoti plānās strēmelītēs vai pusgredzenos. Katliņā ar biezu dibenu izkausē sviestu, pievieno sīpolus, sāli un uz mazas uguns, ik 15 minūtes apmaisot, sautē aptuveni trīs stundas.

2

Pievieno etiķi un portvīnu, visu rūpīgi izmaisa. Piemet timiānu un pielej buljonu, vēl 1 stundu turpina sautēšanu, sīpolu zupas virumu ik pa laikam apmaisot.

3

Bagetes šķēles apslaka ar olīveļļu un cepeškrāsnī viegli apgrauzdē, līdz katra maizes riciņa sāk brūnēt.

4

Sīpolu zupu salej karstumizturīgos porciju traukos, katram virsū liek bagetes šķēli, to biezā kārtā pārber ar rīvēto sieru. Traukus liek sakarsētā krāsnī (ideāli – grila režīmā) un karsē, līdz siers zeltaini izkusis. Pasniedz karstu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...