Jaunie kartupeļi ar sieru Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 kg nelielu jauno kartupeļu,
  • 150–200 g Čederas siera,
  • 3–5 ķiploku daiviņas,
  • 2–3 ēdamkarotes sviesta,
  • zaļumi, sāls – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Kartupeļus nomazgā, liek verdošā viegli sālītā ūdenī, vāra 10–15 minūtes, nokāš un ļauj nožūt. Pa to laiku sarīvē Čedaras sieru.

2

Ķiplokus nomizo, sakapā. Sakarsētā pannā liek sviestu, izkausē, pievieno ķiplokus un ļauj sviestam 20–30 sekundes uzsūkt ķiploku aromātu, tad pannu noņem no pavarda.

3

Vārītos kartupeļus ievieto cepamajā formā, pārlej ar ķiploku sviestu, pārkaisa ar Čedaras. Trauku ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo, līdz siers izkusis un kļuvis zeltains.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Veģetāri

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...