Šie salāti garšo kā veģetāriešiem, tā gaļēdājiem. Lēcas un bietes tos dara sātīgus, tāpēc tie lieliski noder gan kā vieglas pusdienas pēdējās siltajās vasaras dienās, gan arī vēlāk līdzņemšanai uz darbu vai skolu.
Nepieciešams:
Jaunās bietītes noskalo un liek vārīties (bietēm jābūt pilnībā noklātām ar ūdeni) sālsūdenī (uz katlu pievieno 2 tējkarotes sāls). Vāra, kamēr bietes mīkstas. Izņem no ūdens, atdzesē un nomizo. Sagriež vienāda izmēra šķēlītēs.
Uzvāra lēcas saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma. Pirms vārīšanas tās noteikti jānoskalo, vēlams divos ūdeņos. Svarīgi ir lēcas nepārvārīt, jo tad tās izjuks un zaudēs savu patīkamo struktūru.
Kamēr vārās lēcas, uzkarsētā eļļā uz pannas apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno romiešu ķimenes, 2 tējkarotes cukura un sāli pēc garšas, kā arī balzamiko etiķi. Visu kārtīgi samaisa un pacep vēl pāris minūtes, lai cukurs paspētu sīpolus karamelizēt.
Pagatavo mērci, sajaucot jogurtu ar mazos gabaliņos sagrieztiem sīpollokiem.
Kamēr lēcas vēl siltas, tām pievieno karamelizētos sīpolus un sakapātās dilles. Iemaisa rukolu. Kārto uz šķīvjiem. Pa virsu liek biešu gabaliņus. Pārlej ar mērci.