Minestrone ar čilli piparu
Nepieciešams:
1,5 l gaļas vai dārzeņu buljona,...
Nepieciešams:
Jaunos kartupeļus labi nomazgā, novāra, nedaudz atdzesē, nomizo, sagriež gabaliņos. Sīpolus nomizo, sasmalcina, sviestā apcep mīkstus.
Kartupeļu gabaliņus un apceptos sīpolus liek katlā pārlej ar pienu, uzvāra, piemet garšvielas un uz mazas uguns vāra 7‒10 minūtes. Tad masu sablendē (ja rokas blenderim ir plastmasas detaļas, tad zupai ļauj padzist pirms blendēšanas).
Zupu vēlreiz uzkarsē, ņem nost no pavarda, ļauj nedaudz pastāvēt un pasniedz, šķīvja vidū ievietojot apceptas, nedaudz sasmalcinātas bekona šķēlītes un pārkaisot ar rīvētu sieru un lociņiem.