Ēdiena pagatavošanai nepieciešamais laiks ir tikai 40 minūtes.
Nepieciešams:
Zilo sīpolu nomizo un sagriež stienīšos. Pannā liek sīpolus un saplūkātas timiāna lapiņas, pieber cukuru, pielej sarkanvīna etiķi. Ik pa brīdim apmaisot, cep uz ļoti mazas uguns 30 minūtes.
Katliņā vāra 0,5 litrus ūdens. Tomātiem izgriež kātiņu vietas un liek vārošā ūdenī. Vāra aptuveni 20–30 sekundes, kamēr miziņa sāk lobīties nost. Tad tomātus liek traukā ar aukstu ūdeni un nedaudz patur. Izņem no ūdens un nomizo.
Uz smalkas rīves citronam norīvē miziņu. Sakapā dilles un pētersīļus. Pusi pētersīļu atstāj tomātu salātiem. Visu sajauc ar fetas sieru un piespiež nedaudz citrona sulas.
Asarim iegriež ādu abās pusēs 5 vietās. Uzber sāli un piparus, vēderu pilda ar fetas sieru. Sakarsētā pannā lej 2/3 daļas no olīveļļas. Asari apcep no abām pusēm un turpina cept sakarsētā cepeškrāsnī 190°C temperatūrā 10–12 minūtes.
Nomizotos tomātus sagriež daivās. Pannā sakarsē atlikušo olīveļļu un cep tomātus. Pieber sāli un piparus, cep 3–4 minūtes, tad iejauc atlikušos pētersīļus.
Katliņā liek sviestu, pieber nedaudz sāls un iespiež citrona sulu. Karsē, līdz sviests sabrūninās. Uz šķīvja liek tomātu salātus, pa virsu asari, blakus sīpolu marmelādi un visu pārlej ar citronu sviestu. Dekorē ar citrona šķēli un zaļumiem.