Saldo kartupeļu, burkānu un ķirbju biezzupa
Nepieciešams:
300 g ķirbja,
300 g burkānu,...
Čauders
Ēdienu, kas gatavots no sautētas sīki sagrieztas gaļas un/vai dārzeņiem mēs saucam par ragū. Ja gaļas vietā ņem un līdzīgi pagatavo jūras veltes, tad Anglijā, Kanādā un ASV šādu ēdienu dēvē par čauderu.
Sīpolu, seleriju kātus un ķiploka daiviņas smalki sagriež un apcep sviestā. Pievieno pienu, buljonu un brendiju, visu uzvāra. Kartupeļus nomizo, sagriež mazos kubiņos, pievieno pannas saturam un turpina uz lēnas uguns sautēt.
Kad kartupeļi mīksti, pievieno jūras veltes un vāra vēl apmēram 5 minūtes.
Visbeidzot čauderā iemaisa krēmsieru, ļauj uzmest burbuli un silda uz mazas liesmas vēl apmēram 5 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Pasniedz pārkaisītu ar sasmalcinātiem zaļumiem.