Jūras velšu čauders Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

 Nepieciešams:

  • 600 g jūras velšu – baltā zivs, garneles, astoņkāji, mīdijas, gliemenes,
  • 2/3 kārbiņas klasiskā krēmsiera «Rasa»,
  • 3–4 kartupeļi;
  • 1/2 glāzes konservētas kukurūzas,
  • 1 sīpols,
  • 2 seleriju kāti,
  • 2 ķiploku daiviņas,
  • 1 ēdamkarote miltu,
  • 2 glāzes piena,
  • 1 glāze dārzeņu vai zivju buljona,
  • 100 ml brendija,
  • sauja zaļumu
  • 50 g sviesta cepšanai.

 

Čauders

Ēdienu, kas gatavots no sautētas sīki sagrieztas gaļas un/vai dārzeņiem mēs saucam par ragū. Ja gaļas vietā ņem un līdzīgi pagatavo jūras veltes, tad Anglijā, Kanādā un ASV šādu ēdienu dēvē par čauderu.

Gatavošana:

1

Sīpolu, seleriju kātus un ķiploka daiviņas smalki sagriež un apcep sviestā. Pievieno pienu, buljonu un brendiju, visu uzvāra. Kartupeļus nomizo, sagriež mazos kubiņos, pievieno pannas saturam un turpina uz lēnas uguns sautēt.

2

Kad kartupeļi mīksti, pievieno jūras veltes un vāra vēl apmēram 5 minūtes.

3

Visbeidzot čauderā iemaisa krēmsieru, ļauj uzmest burbuli un silda uz mazas liesmas vēl apmēram 5 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Pasniedz pārkaisītu ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Zivju un jūras produktu

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...