Kabaču krēmzupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 liels vai 2–3 mazi kabači,
  • 1 sīpols,
  • 100 ml saldā krējuma
  • 100 ml piena,
  • 2 ēdamkarotes sviesta,
  • 2 ēdamkarotes miltu,
  • garšvielu maisījums «Persilāde»,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • grauzdiņi pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Kabaci nomazgā, izgrebj sēklas, nogriež biezo mizu un mīkstumu sagriež mazākos gabalos. Sīpolu smalki sakapā.

2

Sakarsē dziļu pannu vai katlu, uz lēnas uguns liek cepties sīpolus un, kad tie jau gandrīz caurspīdīgi, pievieno kabačus un garšvielu maisījumu pēc garšas. Pievieno šļuku ūdens un ļauj sautēties, līdz šķidrums iztvaikojis – palicis uz pusi mazāk – un kabači kļuvuši mīksti.

3

Masu ar rokas blenderi sablendē viendabīgā konsistencē.

4

Pannā izkausē sviestu, pievieno miltus un maisa, lai tie nesaveļas kunkuļos un apcepas. Lēnām sāk liet klāt pienu un maisīt, lai veidojas viendabīga mērce. Tad pievieno saldo krējumu un turpina maisīt, līdz masa sabiezē.

5

Mērci pievieno sablendētajiem kabačiem, un maisot pavāra dažas minūtes. Šajā brīdī pievieno sāli un piparus, ja nepieciešams, un vēl garšvielu maisījumu «Persilāde».

6

Pasniedz ar grauzdiņiem, ķirbju sēklām, sarīvētu sieru vai ko citu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Biezzupas, krēmzupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...