Kabaču lečo ar papriku Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Īstena vasaras garša burciņā! Nekad nav par vēlu sākt konservēt, turklāt, ja nezināt kā likt lietā saaugušos kabačus, lečo neliks vilties. Pēc tam to varēs gardu muti ēst tāpat, smērēt uz maizes šķēles, pievienot sāļajam pīrāgam, likt uz picas pamatnes un pievienot sautējumiem.

Nepieciešams:

  • 1 l ūdens,
  • 2 kg kabaču,
  • 5 dzeltenās paprikas,
  • 2 burkāni,
  • 6 sīpoli,
  • 250 g tomātu pastas,
  • 150 g augu eļļas,
  • 100 g cukura,
  • 2 ēdamkarotes sāls,
  • 100 g galda etiķa vai 2 ēdamkarotes etiķa esences.

Gatavošana:

1

Kabačus, papriku un burkānus sagriež nelielos kubiņos. Sīpolus smalki sakapā.

2

Katlā ar ūdeni liek kabačus un vāra 20 minūtes, tad pievieno papriku, burkānus un vāra vēl 10 minūtes, dažas minūtes pirms dārzeņu gatavības pievieno sīpolus.

3

Nelielā bļodiņā sajauc tomātu pastu ar eļļu, cukuru, sāli un pievieno dārzeņiem katlā. Visu apmaisa un pavāra dažas minūtes.

4

Beigās pievieno etiķi vai esenci, kārtīgi apmaisa un uzvāra. Karstu pilda burkās un tās sterilizē.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konservēšana