Kāļu un ābolu krēmzupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Kāļi un āboli krēmzupā? Iespējams, ne viens vien šādu kombināciju neuzdrīkstētos apvienot, taču gala rezultāts patīkami pārsteigs. Tā kā kāļi ir ļoti veselīgi, tad jāmeklē iespējas tos pasniegt ikdienas ēdienkartē, un šī recepte noteikti varētu būt viens no veiksmīgākajiem veidiem, turklāt būs arī noderīgi vēl pagrabā esošie āboli.

Nepieciešams:

  • 1 liels kālis,
  • 3 nelieli āboli,
  • puse no sīpola,
  • 1 daiviņa ķiploka,
  • šķipsna malta kanēļa,
  • 1 l dārzeņu buljona,
  • eļļa vai sviests cepšanai,
  • gaišā sojas mērce,
  • svaigi malti melnie pipari.

Gatavošana:

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai karstu. Uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, liek ābolus un cep tos tik ilgi, līdz kļuvuši mīksti – līdzīgi, kā gatavo krāsnī ceptus ābolus saldajam ēdienam.

2

Nelielā katliņā apcep smalki sakapātu sīpolu, tad pievieno smalki sakapātu ķiploku, kanēli un vēl pēc tam – mazos gabaliņos sagrieztu kāli. Pārlej ar buljonu un vāra aptuveni 25 minūtes, līdz kālis kļuvis mīksts.

3

Kad āboli izcepušies mīksti un atdzesēti, tiem noņem mizu, iztīra no sēklām un mīkstumu pievieno zupai. Visu katliņa saturu sablenderē. Pēc garšas pievieno sojas mērci. Ja vēlas, sātīgumam šajā brīdī var pievienot saldo krējumu vai kausēto sieru.

4

Pasniedz ar grauzdiņiem vai svaigi ceptu maizi un pārkaisītiem pipariem. Šajā receptē garnējumam piestāvēs karamelizēti burkāni – tos var sagriezt nelielās strēmelītēs un pasniegt kā garnējumu un piedevu zupai.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Biezzupas, krēmzupas