Burkāni ir izcili dārzeņi, un to izmantojumam ir nebeidzamas iespējas, sākot no kūkām un beidzot ar krēmzupām, taču arī paši par sevi tie ir brīnumgardi sakņaugi, tāpēc dažkārt pietiek tos vien apkaramelizēt, lai tie kalpotu par pamatēdiena piedevu, turklāt veselīgu piedevu. Karamelizēti burkāni ir gardi paši par sevi, tie ļoti labi sader ar gaļas un zivju ēdieniem, turklāt tādā veidā burkānus var lielisks iemānīt bērnam, kas no tiem parasti izvairās.
Nepieciešams:
Vispirms nomazgā un nomizo burkānus. Ja tie ir lielie burkāni, tos sagriež uz pusēm un tad vēlreiz uz pusēm. Mazos baby burkānus var cept veselus vai pārgrieztus uz pusēm.
Uz pannas lej eļļu vai izkausē sviestu un liek cepties burkānus. Ik pa brīdim apmaisa, lai tie vienmērīgi apcepas viegli brūni. Ķiploku daiviņas izspiež caur ķiploku spiedi un pievieno pannas saturam kopā ar rozmarīnu, sinepēm un sāli. Apmaisa un turpina cept. Tad pievieno medu un ļauj tiem karamelizēties. Kad burkāni gatavi, tiem pāri pārber sezama sēklas un apmaisa. Pasniedz siltus.