Karamelizēti sarkanie sīpoli Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šādi sagatavotus sīpolus asniedz uzkodu platēs, ar sieru, liek uz maizītēm, uz picas, pilda burgeros, karstmaizēs u.c.

Nepieciešams:

  • 1 kg sarkano sīpolu,
  • 125 ml olīveļļas,
  • 125 g medus,
  • 125 g brūnā cukura,
  • 125 ml sarkanvīna etiķa,
  • 3 tējkarotes sāls,
  • malti pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Sīpolus nomizo un sagriež gredzenos. Pannā uzkarsē olīveļļu uz vidēji liela karstuma un pievieno sīpolus. Nepārtraukti maisot, ļauj tiem sautēties, bet ne strauji apcepties.

2

Kad sīpoli kļuvuši mīksti, pievieno etiķi, medu, cukuru, sāli, piparus un turpina sautēt aptuveni stundu, regulāri apmaisot. Kad sīpoli karamelizējušies tumši, tos pilda burkās.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Grillējam, Pikniks, Svētki, Līgo svētki

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...