No iepriekšējās dienas maltītes pāri palicis kartupeļu biezenis vairs nešķiet tik kārdinošs, turklāt to nekādi nevar uzsildīt tā, lai saglabātu krēmīgo konsistenci. Tādēļ šī recepte ir kā radīta, lai to gardi izmantotu! Protams, kroketes sanāks lieliskas arī tad, ja tām pagatavos svaigu kartupeļu biezeni...
Nepieciešams:
Kartupeļu biezenī iejauc olas un samaisa viendabīgu masu. Ja masa šķiet jau par šķidru, pievieno rīvmaizi, tas to padarīs tumīgāku. Ja biezenim nav iepriekš pievienotas garšvielas, noteikti jāpieliek sāls, pipari, garšaugi vai kas cits pēc izvēles.
No masas ar ūdenī saslapinātās rokās (bez saslapināšanas biezenis lips pie plaukstām) veido vienāda lieluma bumbiņas, katru no tām apviļā rīvmaizē un liek un dēlīša.
Dziļā pannā sakarsē eļļu, lai tā būtu vismaz vairāku mm biezumā, un liek cepties apviļātās bumbiņas, līdz tās no visām pusēm kļūst zeltaini brūnas. Vislabāk eļļu karsēt katliņā un bumbiņas cept tur. Veselīgākā versijā bumbiņas var izlikt uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru un cept cepeškrāsnī, ik pa brīdim apgriežot, lai tās izceptos zeltainas no visām pusēm.
Pasniedz ar skābo krējumu. Var izmantot arī jogurta mērci vai kādu citu.