Rauga bulciņas ar ķiploku smēriņu
Nepieciešams
2,5 glāzes miltu
250 ml silta...
It kā tā pati vecā labā kartupeļu biezputra, tikai nedaudz citādākā veidolā – šoreiz, pavasarīgā krāsā un ar krietnu devu tik ļoti nepieciešamās dzelzs, ko uzņemsiet, pateicoties spinātiem.
Nepieciešams:
Nomizotus kartupeļus novāra mīkstus.
Kamēr vāras kartupeļi, pannā liek spinātus, pielej mazmazliet ūdens un liek zem vāka tvaicēties, līdz tie kļūst mīksti. Pēc tam tos sablenderē kopā ar ķiplokiem un sāli.
Uzsilda pienu. Kartupeļus nokāš, pievieno sāli, sviestu un sastampā. Tad pamazām lej klāt pusi uzsildītā piena. Pievieno zaļo spinātu masu un iestampā to. Tad lej atlikušo pienu un biezeni sastrādā vēlamajā konsistencē.
Pasniedz, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.