Kartupeļu biezenis ar spinātiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

It kā tā pati vecā labā kartupeļu biezputra, tikai nedaudz citādākā veidolā – šoreiz, pavasarīgā krāsā un ar krietnu devu tik ļoti nepieciešamās dzelzs, ko uzņemsiet, pateicoties spinātiem.

Nepieciešams:

  • 1 kg kartupeļu,
  • 250 ml piena,
  • 2 ēdamkarotes sviesta,
  • sāls pēc garšas,
  • 2 saujas svaigu spinātu,
  • 2 ķiploku daivas.

Gatavošana:

1

Nomizotus kartupeļus novāra mīkstus.

2

Kamēr vāras kartupeļi, pannā liek spinātus, pielej mazmazliet ūdens un liek zem vāka tvaicēties, līdz tie kļūst mīksti. Pēc tam tos sablenderē kopā ar ķiplokiem un sāli.

3

Uzsilda pienu. Kartupeļus nokāš, pievieno sāli, sviestu un sastampā. Tad pamazām lej klāt pusi uzsildītā piena. Pievieno zaļo spinātu masu un iestampā to. Tad lej atlikušo pienu un biezeni sastrādā vēlamajā konsistencē.

4

Pasniedz, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Veģetāri

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...