Kartupeļu sacepums ar sēnēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 kg miltainu kartupeļu,
  • 1 sīpols,
  • 2–3 daiviņas ķiploka,
  • 200 g gaileņu vai citu sēņu,
  • 1/2 kārbiņas krēmsiera «Rasa» ar sēnēm,
  • 1 ēdamkarote svaiga timiāna,
  • 1 glāze piena,
  • 30 g sviesta,
  • 100 g Parmas siera,
  • sāls un svaigi malti melnie pipari.

 

Gatavošana:

1

Kartupeļus nomizo, pavāra 10 minūtes verdošā ūdenī un tad sagriež plānās šķēlītes. Sīpolu, ķiploka daiviņas un sēnes smalki sakapā un uz pannas sviestā nedaudz apcep. Krēmsieru sakuļ kopā ar pienu, timiānu un ķiplokiem. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.

2

Cepamo veidni ieziež ar sviestu, izklāj tajā pusi kartupeļu šķēlīšu, pārkaisa ar sīpolu–sēņu masu un pāri klāj otru pusi kartupeļu.

3

Kartupeļus pārlej ar krēmsiera un piena mērci, veidni pārsedz ar foliju un cep 180°C temperatūrā apmēram 50 minūtes. Tad izņem no cepeškrāsns, bagātīgi pārkaisa ar sieru, un cep vēl 10 minūtes, kamēr siers izkusis un tā maliņas kļuvušas kraukšķīgas.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Sacepumi, Sēņu ēdieni, Veģetāri

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...