Vīnogu un kāpostu salāti
Nepieciešams:
Puse neliela galviņkāposta,
2 gab. nelieli...
Nepieciešams:
Kartupeļus un cukini nomizo, nomazgā sagriež aptuveni 5 mm resnās šķēlītēs, tad no abām pusēm apcep nelielā daudzumā olīveļļas, pievienojot sāli un piparus.
Mērcei bļodā samaisa sāli, cukuru, piparus un medus etiķi, tad lēnām lej klāt ķirbju sēklu eļļu un maisa, līdz izveidojas viskoza masa, pievieno garšvielas.
Biezpiena «dip» mērcei bļodā sajauc biezpienu un jogurtu, pievieno smalki sagrieztus zaļumus, linsēklu eļļu un gabaliņos sagrieztus sīpolus. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un nedaudz cukura.
Saceptos kartupeļus un cukini garnē ar lapu salātiem, pārlej ar ķirbju sēklu eļļas mērci un pasniedz ar biezpiena «dip» mērci.