Kartupeļu un sēņu zupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 50 kūpināta speķa vai citas gaļas,
  • 1 liels burkāns,
  • 1 sīpols,
  • 600 g miltainu kartupeļu,
  • 1 l dārzeņu buljona,
  • 100 g meža sēņu,
  • nedaudz citronu sulas,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • 1 ēdamkarote sviesta,
  • 100 g kausēta siera.

Gatavošana:

1

Gaļu sagriež mazos gabaliņos un apcep pannā, līdz tā ir viegli apbrūnējusi. Pa to laiku nomizo un sarīvē burkānu, bet kartupeļus un sīpolus sagriež kubiņos.

2

Apceptajai gaļai pievieno dārzeņus un visu cep, ik pa brīdim apmaisot.

3

Dārzeņiem pielej buljonu, ļauj uzvārīties, uzliek vāku un vāra 20 minūtes uz vidējas liesmas, līdz dārzeņi ir mīksti.

4

Sēnes nosusina, notīra, ja nepieciešams, sagriež mazāko gabalos vai šķēlēs, apslaka ar citronu sulu un apmaisa.

5

Pannā izkausē sviestu un apcep sēnes. Kausēto sieru un apceptās sēnes pievieno zupai un dažas minūtes pavāra.

6

Ja vēlas, daļu dārzeņu iepriekš vari sablendēt, tad zupa būs tumīgāka un krēmīgāka.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...