Tomātu un ķirbju zupa
Nepieciešams:
1–1,5 l buljona,
500 g tomātu,...
Nepieciešams:
Gaļu sagriež mazos gabaliņos un apcep pannā, līdz tā ir viegli apbrūnējusi. Pa to laiku nomizo un sarīvē burkānu, bet kartupeļus un sīpolus sagriež kubiņos.
Apceptajai gaļai pievieno dārzeņus un visu cep, ik pa brīdim apmaisot.
Dārzeņiem pielej buljonu, ļauj uzvārīties, uzliek vāku un vāra 20 minūtes uz vidējas liesmas, līdz dārzeņi ir mīksti.
Sēnes nosusina, notīra, ja nepieciešams, sagriež mazāko gabalos vai šķēlēs, apslaka ar citronu sulu un apmaisa.
Pannā izkausē sviestu un apcep sēnes. Kausēto sieru un apceptās sēnes pievieno zupai un dažas minūtes pavāra.
Ja vēlas, daļu dārzeņu iepriekš vari sablendēt, tad zupa būs tumīgāka un krēmīgāka.