Kartupeļu vēdeklīši ar ķiploku sviestu un rozmarīnu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Zeltaini cepti kartupelīši ar kraukšķīgu miziņu – kas var būt labāks par šo? Recepte papildu komentārus neprasa.

Nepieciešams:

  • 1 kg kartupeļu,
  • daži zariņi svaiga rozmarīna,
  • granulu sāls pēc garšas,
  • 180 g sviesta,
  • 3–4 ķiploka daivas.

Gatavošana:

1

Kartupeļus rūpīgi nomazgā, un pēc vēlēšanās nomizo tos vai atstāj nemizotus.

2

Visus kartupeļus it kā griež sķēlītēs, bet nesagriež līdz galam – tā, lai veidojas «vēdeklis». Iegrieztos kartupeļus liek cepamajā traukā.

3

Atsevišķā bļodiņā sajauc izkausētu sviestu ar sāli, smalki sakapātu rozmarīnu un ķiploku, kas smalki sakapāts vai izspiests caur spiedi.

4

Kartupeļu vēdeklīšus apsmērē ar izkausētā sviesta masu, cenšoties to ieliet vai iesmērēt arī griezuma vietās.

5

Cepamo trauku pārklāj ar foliju un liek cepties 200 °C temperatūrā uz minūtēm 45–50. Tad noņem foliju un ļauj cepties tiem vēl dažas minūtes no augšas, lai iegūtu zeltainu garoziņu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Veģetāri

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...