Ķirbju ievārījums ar ingveru Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Laiks tikt galā ar pērnajiem ķirbjiem! Protams, tiem, kas tos ievākuši pēc vectēvu metodēm, šis dārzaugs vēl glabājas itin labi, un noslēpums ir vienkāršs – rudenī pēc ķirbju ražas jādodas ar kompasu rokās un dzīparu kamolu kabatā: ar vienu nosaka augšanas virzienu, ar otru, uzmetot mezgliņu uz kāta, iezīmē ziemeļu virzienu, bet mājās glabāšanai šo dārza velti novieto, orientējot uz tām pašām debess pusēm, kā augusi dārzā. Tomēr pēc jaunā gada ķirbjos strauji iet mazumā visas vērtīgās vielas, tāpēc viena no izejām, lai tos izmantotu, ir vārīt ievārījumu. Ja klāt pievieno ingvera sakni un citrusaugļu sulu, sanāk gards un veselīgs našķis.

Nepieciešams:

  • 400–500 g cukura.
  • ap 300 ml ūdens,
  • 1–2 apelsīnu sula,
  • ap 70 g ingvera saknes,
  • 1 kg ķirbja,
  • 2 citronu sula un miziņa,
  • 1 laima sula,
  • šķipsniņa malta kanēļa,
  • 400 - 500 g cukura.

Gatavošana:

1

Ķirbi nomizo, izņem sēklas, sagriež gabaliņos un liek katlā, ērtāk ir vārīt traukā ar «smagu dibenu». Ingvera sakni nomizo, sagriež gabaliņos un pievieno ķirbim. Pierīvē citronu miziņu un pievieno citronu, apelsīnu un laima sulu, pielej ūdeni un vāra, kamēr ķirbis mīksts.

2

Tad masu sablenderē, pievieno cukuru un visu apmaisot vāra, kamēr cukurs ir izkusis. Vārīšanas laikā pievieno kanēli. Verdošu pilda burkās līdz augšai un tūlīt aizvāko.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konservēšana