Ķirbju krēmzupa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 700 g ķirbja,
  • 1 sīpols vai puravs,
  • 2 lieli burkāni,
  • 5 vidēji kartupeļi,
  • 2–3 ēdamkarotes olīveļļa,
  • 1–1,5 l dārzeņu buljons,
  • 300–500 ml saldā krējuma (var arī nelikt, ja vēlas liesāku),
  • sāls un pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Ķirbi nomizo un sagriež vidējos gabalos.

2

Sīpolu un burkānus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, tad uzkarsē pannu, uzlej olīveļļu un apcep gan sīpolus, gan burkānus.

3

Uzvāra buljonu, tam pievieno ķirbi, apceptos burkānus un sīpolus. Pēc brītiņa pievieno arī nomizotus un palielos gabalos sagrieztus kartupeļus. Vāra, līdz visi dārzeņi ir mīksti. Tad gatavos dārzeņus sablendē viendabīgā, krēmīgā masā un iemaisa saldo krējumu (var izmantot arī kausēto sieru), pievieno garšvielas, vēlreiz uzvāra un zupa gatava!

4

Pasniedz ar zaļumiem – lociņiem, kressalātiem u.c Var arī pievienot maizes grauzdiņus un pārkaisīt ar grauzdētām ķirbju sēkām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas, Biezzupas, krēmzupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...