Nepieciešams:
Ķirbi atsēklo, nomizo un sasmalcina plāksnītēs apmēram 4–5 mm biezumā. Noliek sāņus. Mocarellu sarīvē uz rupjākas rīves, parmezānu ņem nedaudz mazāk un sarīvē uz smalkākas rīves.
Sīpolus nomizo, sasmalcina. Selerijas sakni arī nomizo un smalki sagriež vai sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Pannā sakarsētā eļļā apcep sīpolus zeltainus, pievieno selerijas, vēl drusku pakarsē, pievieno malto gaļu, izmaisa. Kad gaļas sula pazudusi, piemet sāli, maltus melnos piparus un ļauj gatavoties. Kad gaļa izcepusies, lai tā būtu viendabīgāka, ar kartupeļu stampu pannas saturu sastampā.
Pagatavo Bešamela mērci – pannā izkausē sviestu, pievieno miltus, pacep, tad pielej pienu, pannas saturu visu laiku maisot ar kuļamo slotiņu, lai neveidotos kunkuļi. Kuļ, kamēr uzvārās, tad mērci noliek malā.
Ņem cepamo trauku un sāk kārtot ķirbju lazanju – dibenā novieto Bešamela mērci, tai virsū novieto kārtiņu ar ķirbjiem, uz tiem uzlīdzina kārtu maltās gaļas, to pārber ar mocarellu, kurai virsū uzkaisa parmezānu, visu pārsmērē ar kārtiņu Bešamela mērces. Atkal liek ķirbjus, gaļu, sierus un mērci, līdz cepamais trauks ir piepildīts. No augšpuses to bagātīgi pārlej ar Bešamela mērci, lai nepiedegtu. Cep 180 °C temperatūrā apmēram 40 minūtes.