Ķirbju un lēcu zupa Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Aukstajam laikam ļoti piestāv zupas. Tādas sildošas, pikantas – ar dažādām garšvielām. Šī ķirbju zupa ir pavisam vienkārša un, var teikt, ir diētiska, jo tai nav pievienots saldais krējums vai kokosriekstu piens. Taču to droši var darīt, ja vēlaties krēmīgāku un sātīgāku virumu. Galvenais ir izvēlēties garšīgu ķirbi, piemēram, riekstu ķirbi, kas ir lielisks zupas pamats.

Nepieciešams:

  • 700–800 g svaiga ķirbja (nomizots un sagriezts gabaliņos),
  • 100–150 g sarkano lēcu (tās ir piemērotas tieši zupām un biezzupām),
  • 1 neliels sīpols (sasmalcināts nelielos gabalos),
  • 1–2 ķiploka daiviņas (notīrītas, sasmalcinātas),
  • apmēram 3 cm garš, īkšķa lieluma svaiga ingvera gabals (notīrīts, sasmalcināts),
  • 1 tējkarote kaltēta timiāna,
  • 1/2–1 tējkarote sasmalcinātu kumina sēklu,
  • eļļa cepšanai,
  • apmēram 500 ml vai vairāk karsta ūdens vai buljona,
  • sāls, pipari – pēc garšas,
  • šķipsna čili piparu – ja vēlas pikantāku garšu.

Gatavošana:

1

Katlā lej eļļu, mazliet sakarsē un uz vidējas uguns apmēram 1 minūti apcep sasmalcinātu sīpolu, ķiploku un ingveru. Pievieno timiānu un visu samaisa. Pieliek ķirbi, visu vēlreiz izmaisa un atkal pasautē apmēram 1 minūti. Tad pieber klāt noskalotas lēcas un lej karstu ūdeni vai buljonu tā, lai tas pilnībā apsedz ķirbjus.

2

Vāra uz vidējas uguns (katlam noteikti vajadzētu uzlikt vāku), kamēr ķirbis un lēcas ir mīkstas – apmēram 15 minūtes.

3

Tad noņem no uguns, mazliet padzesē un sablendē. Pievieno kuminu, sāli un piparus. Ja vēlas, var pievienot nedaudz saldā krējuma, kokosriekstu piena vai svaiga krēmsiera.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Biezzupas, krēmzupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...