Ķirbju zupa ar kariju un vistu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • gabals ķirbja,
  • 1–2 vistas filejas,
  • 1 neliela pētersīļa sakne,
  • 1 sīpols,
  • šķipsniņa muskatrieksta,
  • 1/4 tējkarotes kumina,
  • vistas buljons (no filejas vārīšanas),
  • 1 kālis,
  • 3–4 kartupeļi,
  • pustējkarote karija pulvera,
  • 100 ml svaigā krējuma,
  • sāls,
  • zaļumi – pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Ķirbja gabalam izņem sēklas, sadala vairākos mazākos gabalos un ar mizu uz leju ievieto cepamajā traukā, kurā ieklāts cepamparīrs. Cep cepeškrāsnī 220 °C temperatūrā gatavus kādas 30–40 minūtes.

2

Ņem ūdeni – tik šķidruma, lai vēlāk pietiktu dārzeņu vārīšanai – un tajā novāra vistas filejas, pētersīļa sakni un sīpolu. Pēc noputošanas pierīvē muskatriekstu un piemet kuminu. Gatavas filejas, kā arī pētersīli un sīpolu izņem no buljona. Vistas gaļu noliek sānis, bet no pētersīļa un sīpola atvadās – tie savu labumu ir atdevuši buljonam.

3

Kamēr vista vārījās, nomizo un sagriež kāli un kartupeļus. Pēc tam tos liek vistas buljonā, kas palicis pēc fileju vārīšanas, pievieno kariju un ļauj gatavoties mīkstiem.

4

Izņem no cepeškrāsns izceptos ķirbja gabalus, nokasa no mizas un liek pie kartupeļiem un kāļiem, visu sablenderē, pielej saldo krējumu, piemet sāli un uzvāra.

5

Pasniedz, vidū novietojot sagrieztus vistas filejas gabaliņus un pārkaisot ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas, Biezzupas, krēmzupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...