Ķirbju zupa ar kausēto sieru un riekstiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • puse neliela ķirbja,
  • 1 ēdamkarote olīveļļas,
  • pāris ķiploka daiviņu,
  • 1 tējkarote paprikas pulvera,
  • šķipsna kanēļa,
  • 5–6 kartupeļi,
  • 2–3 burkāni,
  • 1 ēdamkarote sviesta,
  • ap 200 ml saldā krējuma,
  • 100–150 g kausētā siers, piemēram, «Dzintars»,
  • 1 sauja lazdu riekstu,
  • dažas šķēles baltmaizes,
  • nedaudz sarīvēta cietā siera,
  • sāls.








Gatavošana:

1

Ķirbja gabalam izņem sēklas un to sadala vairākos mazākos gabalos, kurus iesmērē ar olīveļļu un ķiploku putriņu, kas iegūta pēc izspiešanas caur ķiplokspiedi, pārkaisa ar paprikas pulveri un nedaudz malta kanēļa. Cepamajā traukā ieklāj cepamparīru, uz tā novieto ķirbjus ar mizu uz leju un ievieto cepeškrāsnī 220 °C temperatūrā. Cep gatavus – atkarībā no lieluma kādas 30–40 minūtes.

2

Nomizo un sagriež kartupeļus un burkānus, pārlej ar ūdeni, pievieno sviestu, uzvāra un tad uz mazas uguns vāra.

3

Lazdu riekstus sasmalcina un uz pannas apgrauzdē.

4

Kad ķirbja gabali izcepušies, tos izņem no cepeškrāsns, nokasa no mizas un ieliek katlā pie kartupeļiem un burkāniem. Pielej saldo krējumu, izmaisa un vāra vēl kādas 5–10 minūtes.

5

No baltmaizes šķēlēm pagatavo grauzdiņus.

6

Katlu noņem no uguns un saturu sablenderē. Liek atpakaļ uz pavarda, pievieno kausēto sieru, piemet sāli un maisot uzvāra.

7

Salej šķīvjos, vidū novieto grauzdiņus, pārkaisa ar riekstiem un rīvētu sieru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas, Biezzupas, krēmzupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...