Nepieciešams:
Ķirbja gabalam izņem sēklas un to sadala vairākos mazākos gabalos, kurus iesmērē ar olīveļļu un ķiploku putriņu, kas iegūta pēc izspiešanas caur ķiplokspiedi, pārkaisa ar paprikas pulveri un nedaudz malta kanēļa. Cepamajā traukā ieklāj cepamparīru, uz tā novieto ķirbjus ar mizu uz leju un ievieto cepeškrāsnī 220 °C temperatūrā. Cep gatavus – atkarībā no lieluma kādas 30–40 minūtes.
Nomizo un sagriež kartupeļus un burkānus, pārlej ar ūdeni, pievieno sviestu, uzvāra un tad uz mazas uguns vāra.
Lazdu riekstus sasmalcina un uz pannas apgrauzdē.
Kad ķirbja gabali izcepušies, tos izņem no cepeškrāsns, nokasa no mizas un ieliek katlā pie kartupeļiem un burkāniem. Pielej saldo krējumu, izmaisa un vāra vēl kādas 5–10 minūtes.
No baltmaizes šķēlēm pagatavo grauzdiņus.
Katlu noņem no uguns un saturu sablenderē. Liek atpakaļ uz pavarda, pievieno kausēto sieru, piemet sāli un maisot uzvāra.
Salej šķīvjos, vidū novieto grauzdiņus, pārkaisa ar riekstiem un rīvētu sieru.