Līdz ar pirmās aukstās biešu zupas pagatavošanu var teikt, ka gada siltā sezona ir godam atklāta! Jāteic, ka aukstajai biešu zupai nav vienas pareizās vai nepareizās receptes, katrs to gatavo, iespējams, pēc savas pārbaudītas receptes, un arī šo var papildināt ar vārītu desu, kādu gaļas gabalu sātīgumam, pusi kefīra var aizstāt ar ūdeni, pievieno vēl redīsus, krējumu vai citus labumus.
Nepieciešams:
Vispirms cieti novāra olas un atstāj tās atdzist, pēc tam sagriež mazos gabaliņos, atstājot dažas daiviņas nesagrieztas.
Gurķus nomizo, sagriež mazākos gabalos un liek lielā bļodā vai katlā. Smalki sakapā zaļumus un pievieno gurķiem.
Pieliek garšvielas, cukuru, ielej kefīru un rūpīgi samaisa. Pievieno sinepes, kārtīgi iemaisot tās zupā, un beigās pieliek mazos gabaliņos sagrieztas vārītās olas, pietaupot dažus gabaliņus pasniegšanai.
Pasniedzot bļodiņā pa vidu liek kādu olas daiviņu un svaigus zaļumus.