Krāsnī ceptas jaunās bietes ar zilo sieru Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Bietes neprasa īpašu kompāniju, tās izcili garšo arī pašas par sevi. Vajadzēs gan dažas sastāvdaļas marinādei, bet, ja vēlaties papildu sātīgumu, izmantojiet zilo sieru, un vairāk nekas klāt neprasīsies.

Nepieciešams:

  • 500 g jauno biešu,
  • 2–3 ēdamkarotes medus,
  • 50 ml olīveļļas,
  • šļuka svaigas apelsīnu sulas,
  • svaiga timiāna zariņi,
  • sauja saulespuķu sēklu,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • 100 g zilā siera.

Gatavošana:

1

Bietes nomizo un sagriež daiviņās.

2

Atsevišķā bļodiņā sajauc mērci no medus, olīveļļas, apelsīnu sulas, smalki sakapāta timiāna un garšvielām.

3

Bietes apviļā mērcē un izkārto cepamajā formā, kur ieklāts cepamais papīrs.

4

Formu apklāj ar foliju un liek cepties 200 °C temperatūrā, cep 30 minūtes.

5

Noņem foliju un pāri bietēm pārber saulespuķu sēklas un sadrupinātu zilo sieru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Veģetāri

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...