Baltmaizes pīrāgs ar sēnēm un sieru
Nepieciešams:
1 kukulītis baltmaizes,
350 g šampinjonu,...
Bietes neprasa īpašu kompāniju, tās izcili garšo arī pašas par sevi. Vajadzēs gan dažas sastāvdaļas marinādei, bet, ja vēlaties papildu sātīgumu, izmantojiet zilo sieru, un vairāk nekas klāt neprasīsies.
Nepieciešams:
Bietes nomizo un sagriež daiviņās.
Atsevišķā bļodiņā sajauc mērci no medus, olīveļļas, apelsīnu sulas, smalki sakapāta timiāna un garšvielām.
Bietes apviļā mērcē un izkārto cepamajā formā, kur ieklāts cepamais papīrs.
Formu apklāj ar foliju un liek cepties 200 °C temperatūrā, cep 30 minūtes.
Noņem foliju un pāri bietēm pārber saulespuķu sēklas un sadrupinātu zilo sieru.