Krāsnī cepti kartupeļi ar sieru un piedevām Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete  
Vērtējums:

Atceros, ka bērnībā tas bija viens no maniem mīļākajiem ēdieniem, jo atgādināja kartupeļu novākšanas talku, kuras laikā ugunskurā cepa tikko izraktos tupeņus.

Manuprāt, tas ir viens no vienkāršākajiem ēdieniem, kāds vien var būt. Jo to var pagatavot arī tāds cilvēks, kas ar ēst gatavošanu ir «uz jūs». Un nav mazsvarīgi, ka pamatizejviela ir pietiekami lēta un viegli pieejama jebkuram.

 

Nepieciešams:

  • vidēja izmēra kartupeļi, vēlams miltaini,
  • sviests – apmēram 1 tējkarote 1 kartupelim,
  • labi kūstošs siers – apmēram 1 ēdamkarote 1 kartupelim.

Piedevu varianti:

  • kūpināta zivs + smalki sagriezts sīpols+ zaļumi+ skābs krējums;
  • saulē kaltēti tomāti+ mascarpone siers (vai svaigais siers) + kaperi;
  • sacepti bekona vai šķiņķa gabaliņi+ skābs krējums+ vārīta ola;
  • novarīta kvinoja vai kuskuss + paprika+ svaigs gurķis+ jogurts +citrona sula+ zaļumi.

 

Gatavošana:

1

Kartupeļus ar visu mizu kārtīgi nomazgā un noslauka, lai sausi. Visiem kartupeļiem jābūt vienādā izmēra, lai tie vienlaikus izceptos. Kartupeļus ietin folijā un liek sakarsētā cepeškrāsnī 220 grādos uz restēm cepties. Cepšanās ilgums ir atkarīgs no kartupeļu lieluma. Jo lielāks kartupelis, jo ilgāk cepsies. Kamēr kartupeļi cepas, gatavo izvēlēto pildījumu.

2

Kad kartupeļi izcepušies, izņem no folijas, krusteniski iegriež, uzmanīgi izgrebj apmēram pusi mīkstuma, samaisa to ar sviestu un sieru un liek atpakaļ.

3

Ar sieru pildītos kartupeļus pasniedz ar piedevām, izvēloties vienu no to variantiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Zivju ēdieni, Veģetāri

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...