Lai arī šī ēdiena pagatavošana ir laikietilpīga, pats process ir ļoti vienkāršs. Arī produkti ir latviešu virtuvē tik ierastie kartupeļi un sīpoli. Vizuāli ļoti skaists un arī gards ēdiens.
Nepieciešams:
Ar sviesta un eļļas maisījumu iesmērē cepamo formu. Kartupeļu nomizo, un sagriež plānās šķēlītēs. Griež pa vienam un liek formā, neizjaucot kartupeļa formu. Pa starpām katrā kartupelī liek plāni sagrieztas sīpolu ripiņas. Visu pārsmērē ar sviesta un eļļas maisījumu, pārkaisa ar garšvielām un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Tālāk ir iespējami varianti.
Pirmais variants. Ja ēdienam neliek klāt gaļu, tad cep apmēram 40 minūtes vai kamēr kartupeļi gandrīz mīksti. Liek virsū timiāna zariņus un cep vēl kādas 20 minūtes. Izņem no krāsns un karstam pārkaisa mazliet siera.
Otrais variants. Ja ēdienam liek klāt gaļu, tad, kamēr cepas kartupeļi, sagriež gabaliņos gaļu, to mazliet apcep uz pannas un uz papīra dvieļa nosusina, lai nebūtu lieku taukvielu. Kad kartupeļi apmēram 40 minūtes cepušies, tos izņem no krāsns, pārkaisa ar gaļu, liek virsū timiānu cep vēl kādas 20–25 minūtes vai kamēr kartupeļi mīksti.
Ja gatavošanas procesa laikā liekas, ka kartupeļi no virspuses paliek pārāk brūni, sacepumu pārklāj ar foliju. Pasniedz ar zaļumiem un skābo krējumu.