Dārzeņu zupas var gatavot ļoti dažādas. Es parasti tās gatavoju no tādiem dārzeņiem, kas tobrīd atrodas mājās. Saldie kartupeļi jeb batātes veikalos parādās arvien biežāk, tāpēc iesaku izmēģināt salikt kopā šo aizjūras dārzeni ar mūsu pašu burkāniem. Zupas gatavošanas veids ar dārzeņu apcepšanu cepeškrāsnī dara zupas garšu intensīvāku.
Nepieciešams:
Saldos kartupeļus, burkānus un sīpolus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos, lai ātrāk izcepas. Visu liek bļodā, pārslaka ar eļļu, pārber ar timiānu un samaisa. Liek uz cepešplāts un cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā apmēram 15–20 minūtes, līdz saknes ir mīkstas.
Mīkstos dārzeņus liek bļodā vai katlā, pa daļām pielej karstu buljonu, šādā veidā regulējot zupas biezumu, un sablenderē. Pārkaisa ar maizes grauzdiņiem. Gatavs!