Kraukšķīgie kabaču salmiņi ar jogurta mērci Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

1 kabacis,

150 g miltu,

150 g rīvmaizes,

150 g cietā siera,

2 olas,

eļļa cepšanai,

sāls un pipari pēc garšas.

Mērcei:

300 g bezpiedevu jogurta,

2 ķiploka daivas,

sāls un pipari pēc garšas.

Gatavošana:

  1. Kabaci pārgriež uz pusēm, izgrebj sēklas un nogriež mizu (jauno kabaču mizu var atstāt). Kabača mīkstumu sagriež salmiņos.
  2. Lēzenā bļodā sakuļ olas ar sāli un pipariem. Vienā bļodā ieber miltus, citā – rīvmaizi ar sarīvētu cieto sieru.
  3. Kabaču salmiņus pa vienam apviļā miltos, olā, tad rīvmaizes un siera masā.
  4. Sakarsē dziļu pannu ar eļļu un liek cepties panējumā apviļātos salmiņus. Var cept arī cepeškrāsnī bez eļļas, taču tad tie nebūs tik kraukšķīgi no ārpuses. Uz pannas cep tik ilgi, līdz siers no ārpuses izcepies zeltaini brūns.
  5. Pagatavo mērci, jogurtā iemaisot caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daivas un sāli, piparus. Atstāj vismaz uz 10 minūtēm ievilkties ledusskapī.
  6. Kabaču salmiņus var ēst gan siltus, tikko ceptus, gan atdzisušus.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Veģetāri

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...