Tomātu un ķirbju zupa
Nepieciešams:
1–1,5 l buljona,
500 g tomātu,...
Nepieciešams:
Ķirbi sagriež pēc iespējas mazākos gabalos, lai tas ātrāk novārītos. Nomizotus burkānus sagriež mazās ripās. Liek katlā, aplej ar buljonu un vāra, līdz mīksti.
Uz lēnas uguns pannā ar eļļu apcep smalki sagrieztu sīpolu un, kad tas apcepies caurspīdīgs, pievieno smalki sakapātu ķiploku.
Kad dārzeņi novārījušies, pusi šķidruma nokāš, pievieno sīpolus, ķiplokus, kausēto sieru un sablendē viendabīgā zupas konsistencē.
Pēc blendēšanas katlu atkal uzliek uz uguns un karsē līdz pirmajam burbulim.
Pasniedz ar ķirbju sēklām, grauzdētu maizīti un svaigiem zaļumiem.