Krēmīgā ķirbju zupa ar kausēto sieru Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • puse neliela ķirbja,
  • 2 burkāni,
  • 1 sīpols,
  • 2 ķiploka daivas,
  • 0,5 l dārzeņu buljona,
  • paciņa klasiskā kausētā siera.

Gatavošana:

1

Ķirbi sagriež pēc iespējas mazākos gabalos, lai tas ātrāk novārītos. Nomizotus burkānus sagriež mazās ripās. Liek katlā, aplej ar buljonu un vāra, līdz mīksti.

2

Uz lēnas uguns pannā ar eļļu apcep smalki sagrieztu sīpolu un, kad tas apcepies caurspīdīgs, pievieno smalki sakapātu ķiploku.

3

Kad dārzeņi novārījušies, pusi šķidruma nokāš, pievieno sīpolus, ķiplokus, kausēto sieru un sablendē viendabīgā zupas konsistencē.

4

Pēc blendēšanas katlu atkal uzliek uz uguns un karsē līdz pirmajam burbulim.

5

Pasniedz ar ķirbju sēklām, grauzdētu maizīti un svaigiem zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zupas, Dārzeņu zupas, Biezzupas, krēmzupas

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...