Vistas fileja saldskābā mērcē
Nepieciešams
1 vistas fileja
garšvielas vistas gaļai...
Sātīgs, krēmīgs, ar vieglu kraukšķi un rudenīgs... Tāds ir šis risoto.
Nepieciešams:
Sīpolu sagriež smalkos gabaliņos un apcep uz lēnas uguns pannā ar izkausētu sviestu. Tad pievieno rīsus un maisot apcep, līdz jūtama rīsu smarža.
Pievieno vīnu un ļauj tam iztvaikot. Svarīgi ik pa brīdim rīsus apmaisīt.
Kad vīns uzsūcies, pievieno buljonu tik daudz, lai tas noklātu visus rīsus un maisot karsē, līdz šķidrums atkal iztvaikojis. Tā turpina, līdz rīsi gandrīz gatavi – vidū jūtams patīkams kraukšķis.
Bietes sablendē ar krēmsieru, masu pievieno rīsiem un dažas minūtes pasautē. Īsi pirms beigām pievieno garšvielas, krēmsieru un atstāj zem vāka uz dažām minūtēm bez uguns liesmas.