Nepieciešams:
Ķirbi nomizo, atbrīvo no sēklām un mīkstumu sarīvē uz smalkās rīves.
Pannā sakarsē eļļu un liek cepties smalki sagrieztus sīpolus. Cep uz lēnas uguns, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi.
Sīpoliem pievieno rīsus, sarīvēto ķirbi un ik pa brīdim apmaisot cep, līdz jūtama rīsu smarža.
Pievieno baltvīnu un ļauj tam uzsūkties rīsos. Svarīgi ik pa brīdim apmaisīt, lai rīsi vienmērīgi uzsūc mitrumu un nepiedeg.
Kad vīns uzsūcies, pa kausam pievieno buljonu un turpina maisīt. Turpina šādā secībā gatavot, līdz rīsi gandrīz gatavi – vidū jūtams neliels kraukšķis.
Nogriež uguni, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu, sarīvētu cieto sieru un apmaisa. Uzliek vāku un atstāj ievilkties, līdz sviests un siers izkūst.
Pasniedz ar pārkaisītu cieto sieru.