Krēmīgais risoto ar ķirbi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 300 g ķirbja,
  • 250 g rīsu «Arborio»,
  • 1 sīpols,
  • 70 g cietā siera,
  • 50 g auksta sviesta,
  • 500 ml dārzeņu buljona,
  • 200 ml baltvīna,
  • eļļa cepšanai.

Gatavošana:

1

Ķirbi nomizo, atbrīvo no sēklām un mīkstumu sarīvē uz smalkās rīves.

2

Pannā sakarsē eļļu un liek cepties smalki sagrieztus sīpolus. Cep uz lēnas uguns, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi.

3

Sīpoliem pievieno rīsus, sarīvēto ķirbi un ik pa brīdim apmaisot cep, līdz jūtama rīsu smarža.

4

Pievieno baltvīnu un ļauj tam uzsūkties rīsos. Svarīgi ik pa brīdim apmaisīt, lai rīsi vienmērīgi uzsūc mitrumu un nepiedeg.

5

Kad vīns uzsūcies, pa kausam pievieno buljonu un turpina maisīt. Turpina šādā secībā gatavot, līdz rīsi gandrīz gatavi – vidū jūtams neliels kraukšķis.

6

Nogriež uguni, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu, sarīvētu cieto sieru un apmaisa. Uzliek vāku un atstāj ievilkties, līdz sviests un siers izkūst.

7

Pasniedz ar pārkaisītu cieto sieru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Veģetāri

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...