Kuskusa salāti ar gurķi un fetas sieru Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ja mājās glabājas paciņas kuskusa, tad garantēta sātīgāka piedeva jebkuriem salātiem. Tā kā pavasarī baudām pirmos svaigos gurķus, tos itin labi var likt lietā salātos kopā sāļo fetas sieru, kas maltīti padarīs sātīgāku un interesantāku.

Nepieciešams:

  • malti pipari,
  • citronu sula,
  • valrieksti,
  • 100 g fetas siera,
  • 150 g kuskusa,
  • 1 liels svaigs gurķis,
  • 1 sarkanais sīpols,
  • olīveļļa,
  • garšaugi pēc izvēles,
  • sāls.

Gatavošana:

1

Vispirms pēc ražotāja norādījumiem novāra kuskusu. Lai kuskuss neizveidotos kā putra, to apmaisa ar dakšiņu – ik pa brīdim uzbriešanas laikā un arī tad, kad tas jau gatavs.

2

Uz sausas pannas apgrauzdē riekstus (nekādā gadījumā nav jālej eļļa).

3

Gurķi nomizo un sagriež mazākos gabaliņos, to pašu izdara ar sīpolu. Sadrupina fetu.

4

Bļodā liek kuskusu, pievieno svaigo gurķi, sīpolu un fetas sieru.

5

Nelielā bļodiņā iespiež citronu sulu un tad, nepārtraukti maisot, mazā strūklā lej klāt eļļu, lai veidojas viendabīga mērce. Pievieno garšvielas, vēlreiz samaisa un pārlej pāri salātiem. Īsi pirms pasniegšanas pārber pāri arī riekstus.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Dārzeņu salāti, Veģetāri, Lieldienas

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...